Que faig amb tanta foto? - Caro Cañellas Fotografia

Que fem amb tanta foto?


 

 

 

 

 

Una de les inquietuds més esteses des que existeix la fotografia digital. Què faig amb tanta foto! Avui dia fer una foto no ens costa diners, no és com abans amb el carret que estàvem limitats. El problema ve quan volem gestionar el nostre arxiu fotogràfic. Què fer amb tanta quantitat de records que acumulem. Tenim milers i milers d’imatges, i ens avorrim al cap de 2 minuts d’entrar a la carpeta. Ja que n’hi ha per hores i hores de mirar fotos. Per evitar això us porto alguns consells.

 

 

 

  1. Sigues selectiu.

Abans ho érem amb el carret, ja que només podíem fer 36 fotos d’un viatge! No cal fer seqüències d’un moment. És més important viure’l. Fes alguna foto, però no en cal 100 d’un instant, t’ocuparà espai, i tindràs molts mals de cap després per triar.

 

  1. Buidem la targeta sovint

No esperis que s’ompli la targeta per buidar-la. Buida-la després de cada escapada, aniversari, esdeveniment de l’escola, d’aquesta manera, corres menys risc que es perdin les fotos i et serà més senzill dur un ordre.

 

  1. Ordena

Súper important! Classifica per anys, mesos i dates o esdeveniments. Si no et pots tornar boig/ja buscant una foto. Programes com fotos, picassa t’ajuden a aconseguir-ho.

 

  1. Selecciona i elimina

Tan important és l’ordre com eliminar fotos. Amb el carret fèiem la selecció abans de fer la foto, ara l’hem de fer després. Quan obres la carpeta del viatge que vols recordar, i et trobes amb 1000 fotografies, quan en portis 100 ja te n’hauràs cansat i només hauràs vist un 10% d’elles. Elimina i intenta quedar-te amb 60 fotos de cada viatge o esdeveniment. Marcat un número i elimina fins a aconseguir-ho. No només guanyaràs espai al disc, sinó que ho agrairàs, tu i els teus amics quan feu un sopar per recordar les vacances.

  1. Imprimeix

Una imatge es converteix en fotografia quan la passem a paper! És igual si és en àlbum digital, en fotografies soltes, o en quadres… imprimeix! Fes que les tinguis sovint al teu abast! No recordes la Caixa de fotos que tenien els teus pares? Com ens agradava passar una tarda fullejant fotografies. Si penes en els àlbums que teníem de petits… no hi havia milers de fotos… hi havia seleccions d’una època, pensa en el que era agraït de mirar, i entretingut!  

 

 

Recroda: Sigues selectiu, buida la targeta sovint, ordena, seleciona i elimina, imprimeix! És igual com ho teneis fet fins ara, acostuma’t a aquest nou mètode i tingues un arxiu fotogràfic impecable.

Si vols més consells sobre fotografia, com imprimir àlbums i fotografies,  o inclús cursos d’iniciació a la fotografia i retoc, apunta’t al newsletter

 

Si tens qualsevol dubte deixa’l als comentaris.


Uneix-te a la família

Caro Cañellas Fotografia

​​Cada 15 dies rebràs consells sobre fotografia familiar i estaràs al corrent de totes les novetats de l'estudi​Les teves dades estan protegides, podràs gestionar-les sempre que ho vulguis